torstai 9. helmikuuta 2017

Ripsienpidennykset

Moni ripsienpidennyksiä harkitseva pohtii erilaisia kysymyksiä. Otanko klassiset vai volyymiripset? Mitä eroa niillä on? Ovatko ripsienpidennykset aina överit ja painavat? Vaurioituvatko omat ripset pidennyksistä? Miten niiden kanssa pitää olla?

Hyviä kysymyksiä, joita kannattaa miettiä ennen kuin varaa ajan ripsienpidennyksiin.

Ripsienpidennykset


Ripsienpidennykset ovat synteettisiä irtokuituja, joita liimataan omiin luonnonripsiin kiinni. Yleinen harhaluulo on se, että kuidut liimataan luomeen kiinni, mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Jotta ripsienpidennykset toimisivat niin kuin pitääkin, ne liimataan omaan ripseen niin, että luomen ja kuidun väliin jää pieni "hengitysrako". Rako on tärkeä siksi, jotta pidennykset on helpompi puhdistaa, ja jotta pidennyskuidut eivät hierrä luomenreunaa. Liian lähelle luomea tai luomeen kiinni liimatut kuidut aiheuttavat kutinaa, kiristyksen tunnetta ja jopa kipua. Tähän väliin on hyvä vielä muistuttaa, että ripsienpidennysten ei koskaan kuulu sattua ja oikein asennetut pidennykset eivät tunnu juuri miltään.

Koska kuidut liimataan luonnonripsiin kiinni, ne myös lähtevät irti sitä mukaa kun omat ripset uusiutuvat. Normaali ripsien uusitumisväli on 60 päivää eli noin 2-3 kuukautta menee siihen, että koko ripsirivistö on uusiutunut kokonaan. Tämän takia ripsienpidennykset huolletaan 2-5 viikon välein, jolloin kiinnitykset tarkistetaan ja tippuneiden kuitujen tilalle lisätään uusia.

Kuidut liimataan yksitellen jokaiseen luonnonripseen, joten työ vaatii tarkkaa kättä ja pitkäjänteisyyttä. Kannattaa valita oma ripsienlaittaja huolella, jotta pidennykset ovat mukavat ja turvalliset käyttää.


Vaurioituvatko omat ripset?

Ripsilaatuja on paljon erilaisia: lyhyitä, hentoisia, paksumpia, pidempiä ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä ripsimuotoilija osaa katsoa juuri sinun ripsiisi sopivat kuidut ja suositella eri vaihtoehtoja. Jos ripsimuotoilijasi käyttää sopivan mittaista ja paksuista kuitua, eivät ripsesi vauroidu pidennysten käyttämisestä millään lailla. Asia on oikeastaan aika looginen - mitä pidempi ja paksumpi kuitu, sitä enemmän se painaa ja sitä enemmän se tuo rasitusta luonnonripselle. Jos omat ripsesi ovat hyvin lyhyet ja hennot rakenteeltaan, et todennäköisesti voi saada megatuuheita ja -pitkiä ripsienpidennyksiä vaurioittamatta omia ripsiäsi. Kuuntele siis ripsimuotoilijaasi, kun hän suosittelee sinulle sopivaa mittaa ripsienpidennyksiin!

Joskus erittäin hentoiseen ripseen liimatessa omat ripset voivat ottaa pidennyksistä hiukan itseensä, erityisesti jos ripsiin kohdistuu paljon hankausta. Ripset voivat tällöin vaikuttaa hiukan lyhyemmiltä, mutta kun normaalin kasvusyklin mukaisesti koko rivistö on uusiutunut täysin, palautuvat ripset kyllä ennalleen.

Volyymit vai klassiset?

Klassisissa (toisinaan puhutaan myös perinteisistä) ripsissä ripsikuidut ovat paksumpia (yleensä 0.15-0.25 mm) ja niissä liimataan aina yksi kuitu yhteen luonnonripseen. Kuituja tulee siis saman verran, kuin sinulla on omia ripsiä. Klassisia ripsiä voisi harkita silloin, jos omat ripsesi ovat jo luonnostaan todella runsaat ja tuuheat, tai jos haluat että yksittäiset kuidut erottuvat enemmän.Kuvassa klassiset ripset


Volyymiripsissä kuidut ovat huomattavasti ohuempia (yleensä 0.03-0.07 mm) ja kevyempiä, mikä mahdollistaa sen että niitä voidaan liimata monta kappaletta yhteen omaan ripseen. Volyymiripsissä käytetään erityistä viuhkatekniikkaa, jonka avulla kuidut saadaan liimattua kauniisti ja kestävästi omaan luonnonripseen.

Volyymiripset ovat paitsi kestävämmät, myös tuuheamman näköiset sekä kevyemmät kuin klassiset ripset. Seitsemän 0.07 mm paksuista volyymikuitua painaa saman verran kuin yksi 0.20 mm paksuinen klassinen kuitu. Ero on siis huomattava! Volyymikuituja voidaan yleisen säännön mukaan liimata maksimissaan seitsemän kappaletta per yksi luonnonripsi.
Volyymiripset ovat monipuolisemmat kuin klassiset, sillä tekijä voi itse määrittää, kuinka monta kuitua silmiin laitetaan. Voit siis saada hyvin luonnolliset tai mahdollisesti jopa todella tuuheat megaripset! (Huomaa, että kaikissa paitsi yhdessä tämän postauksen ripsikuvissa on volyymiripset ja kaikissa lopputulos on ihan erilainen.) Lopputulos riippuu omista ripsistäsi, käytettyjen kuitujen määrästä, niiden kaarevuudesta ja paksuudesta. Kerro siis toiveesi mahdollisimman tarkasti ripsimuotoilijallesi, jotta saat juuri sellaiset ripset kuin toivot.

Alla olevissa kuvissa näytetään keskeinen ero klassisten ja volyymiripsien välillä. Ensimmäisessä kuvassa on yksi 0.18 mm klassinen kuitu, ja toisessa kolmen 0.05 mm kuidun volyymiviuhka.


Klassinen kuitu

VolyymiviuhkaRipsien kotihoito- ja muita ohjeita


Seuraavanlaiset ohjeet ja vinkit annan ihan jokaiselle ripsienpidennysten käyttäjälle:


- Tule laittoon aina puhtain ripsin. Jos ripsimuotoilijasi joutuu puhdistamaan ripsesi ennen huoltoa, on tämä puhdistukseen kuluva aika pois omasta ripsienlaittoajastasi. Ripsienpidennyksiä ei voida asentaa likaisiin ripsiin, koska tällöin pidennysten kestävyys kärsii.

- Ripsienpidennysten puhdistus on tärkeää. Jotta ripsesi säilyttävät kauniin muotonsa ja kestävyytensä, ne kuuluu pestä päivittäin. Puhdistustuotteista melkein mikä vain silmämeikin poistoon soveltuva tuote sopii, mutta huomaa että se ei saa sisältää öljyä. Öljy heikentää liimasidosta ja ripsienpidennykset tippuvat nopeasti jos niihin laitetaan öljyä. Suosittelen erityisesti LashLoversin Beauty Wash-puhdistusgeeliä, jonka vaahtoavan koostumuksen ansiosta ripsien puhdistus on helppoa. Näitä on myös hoitolan valikoimissa, hinta 21,90 €


LashLovers Beauty Wash-puhdistusgeeli, 21.90 € (100 ml)


-  Kohtele ripsiäsi hellävaroen. Ripsienpidennysten kanssa elo on helppoa, mutta ihan miten tahansa niitä ei silti saa kohdella. Hankaus, silmien voimakas hierominen, ripsien nykiminen ja hipeltäminen on ehdottomasti kielletty. Ripsimuotoilijaltasi saat kotiin ripsiharjan, jolla voit harjata ripset tarvittaessa, erityisesti nukkumisen ja pesun jäljiltä. Jotta ripset pysyisivät järjestyksessä ja kauniina pidempään, suosittelen lisäksi selällään nukkumista, jos mahdollista. Levottomalle nukkujalle on kehitetty ripsienpidennysten käyttäjän unimaskeja, joita löytyy myös hoitolan valikoimasta. Hinta 9 €.


Ripsienpidennysten käyttäjän unimaski, 9 €


Siinäpä ne oli! Ripsienpidennysten kanssa voit olla ja elää ihan kuten ennenkin, kun muistat nämä muutamat ohjeet. Se on todella helppoa, ja moni ensimmäistä kertaa pidennyksiä käyttävä yllättyy, miten helpot ja mukavat ripsienpidennykset voivat olla. Ja kukapa ei haluaisi nopeuttaa aamun kiireisiä lähtöjä tai piristää ilmettä ihan muuten vain?

Jos ripsienpidennyksistä heräsi kysymyksiä, niin kysy! Vastaan parhaani mukaan. :)

Ajanvaraus minulle hoituu soittamalla/tekstarilla: 050-4121377 tai netistä: www.timma.fi/beautybyanni

Tervetuloa vierailemaan myös kotisivuillani: www.beautybyanni.fi
Kaikki tämän postauksen kuvat ovat omiani. Ethän vohki niitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti