maanantai 20. helmikuuta 2017

Arkimeikki Boholla: pohja, kulmat ja ripset

Tässä postauksessa näytän, kuinka saadaan aikaan maailman yksinkertaisin arkimeikki, joka tehdään käyttämällä ainoastaan seitsemää eri meikkituotetta. Tähän meikkiin olisi helppo lisätä paljon muutakin (silmien rajaukset, luomivärit, kasvojen varjostukset ja korostukset), mutta pidin kokonaisuuden nyt simppelinä, jotta tästä on helppo lähteä aloittelevan kokeilemaan.

Meikissä käytän ranskalaisen Boho Green Make Up luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita.






Lähtötilanne (minä itse :)) on tyypillinen suomalainen iho: pintakuiva sekaiho, jossa on epätasaisuuksia ja punoitusta - couperosaa ja näppyjä, sekä tummat silmänaluset. Iho myös kiiltelee ja rasvoittuu helposti. Kuvia ei ole muokattu muuten kuin että sävyä on vaihdettu hiukan kylmemmäksi, jotta kuvat näyttäisivät mahdollisimman samalle kuin aidossa luonnonvalossa.




Punaisen neutralisoija

Ensin laitetaan iholle pahiten punoittaviin kohtiin punaisen neutralisoija. Punaisen vastaväri on vihreä, joten peittääksemme punaiset kohdat tarvitsemme peittoväriksi vihreää. Puikossa (ja ennen levitystä myös iholla!) väri näyttää hurjalta, mutta kun tuotteen levittää huolella, se peittää poskien couperosa-punoitukset täydellisesti. Tuotteen kanssa kannattaa olla varovainen, koska iho alkaa helposti vihertää jos neutralisoijaa laittaa liikaa yhteen kohtaan.


Boho Green punaisen neutralisoija, hinta 14,90 €.


Näin hyvä lopputulos tulee jo pelkällä punaisen neutralisoijalla. Iho on heti tasaisemman värinen:




Peiteaine 

Seuraavaksi haluan peittää tummat silmänaluset ja näpyt otsalta sekä leuasta. Tähän tarvitsen peitevoidetta. Bohon peiteaineen päävaikuttavat raaka-aineet on mehiläisvaha, öliiviöljy, babassuvaha ja greipin eteerinen öljy, eli tuote on todella ihanan kosteuttava, mutta pigmenttiä on silti valtavasti. Koostumus on jopa niin pehmeä ja voidemainen, että peiteaine tarvitsee kiinnitykseen puuterin, joka laitetaankin myöhemmässä vaiheessa. Itse käytin sävyä 2, Beige Clair. Peiteaineen hinta on sama kuin neutralisoijankin, eli 14,90 €.



Punaisen neutralisoija ja peitevoide. Molemmat ovat koostumukseltaan hyvin voidemaisia, joten tuotteet on helppo levittää eivätkä ne kuivata ihoa.


Meikkivoide 

Meikkivoiteena käytän Bohon nestemäistä meikkivoidetta, sävy 1 Beige Diaphane. Kaikki edellä mainitut tuotteet on mahdollista levittää sormin tai tavallisella meikkisienellä, mutta mielestäni beautyblender on tähän hommaan ihan ehdottomasti paras. Beautyblender kastellaan vedellä läpimäräksi, jonka jälkeen ylimääräinen vesi puristetaan pois ja sieni pehmenee ja jää kosteaksi. Tällä tavoin sillä on hyvä levittää eikä se ime itseensä meikkituotteita. 



Beautyblender hinta 19,90 €.


Paras tapa levittää peitevoide, neutralisoija ja meikkivoide on käyttää pehmeän taputtelevia ja painelevia liikkeitä, jotta meikki levittyisi mahdollisimman peittävästi ja tasaisesti iholle. Vältä liiallista hankausta - näin meikki lähtee helposti vain liukumaan iholla ja lopputulos on sotkuinen ja epätasainen. Lisää tuotetta mielummin vähän kerrallaan ja lisää tarvittaessa pikku hiljaa. Harjoitus tässäkin tekee mestarin!



Iholla tässä vaiheessa neutralisoija, peiteaine ja meikkivoide.


Puuteri

Ihon viimeistelee puuteri. Meikkivoide itsessään tekee ihosta jo hiukan mattaisen, mutta puuterilla meikkipohja kiinnitetään iholle ja sillä saadaan aikaan täydellisen matta lopputulos. Käytä isoa, pehmeää sivellintä.



Suurella siveltimellä puuteri levittyy tasaisesti. Bohon meikkisiveltimien varsi on koivua ja pehmoiset harjakset laadukasta synteettistä (eli vegaanista) kuitua. Ruusukultainen metalliosa pitää harjakset napakasti varressa kiinni. Puuterisiveltimen hinta 26,90 €.



Puuteri kiinnittää meikkipohjan ja tekee ihosta mattaisen.


Poskipuna ja ripsiväri

Seuraavaksi yksi suosikeistani: Poskipuna! Poskipuna tuo hehkun kasvoille. Se on todellakin piste iin päälle meikissä kuin meikissä, ja siksi halusin sisällyttää myös sen tähän arkimeikkiin. Oman ihoni pigmenttiin sopii parhaiten viileät sävyt, joten valitsen Bohon poskipunasävyn 6 Lie De Vin, joka on kylmän punainen. Poskipuna sisältää muun muassa öliiviöljyä, aprikoosiöljyä ja -vahaa sekä maissia. 

Poskipuna levitetään posken korkeimpaan kohtaan. Ennen punan levitystä voit vetää posket lommolle, jotta korkein kohta tulee esille paremmin. Tärkeää on, että poskipuna ei valahda liian alas tai liian lähelle nenää. Iso, viistopäinen sivellin on poskipunan levitykseen paras vaihtoehto!



Muista puhdistaa meikkisiveltimet kerran viikossa. Tässä siveltimessä onkin jo viikon poskipunat ja alkaa olla viimeinen hetki pitää siveltimien pyykkipäivä! Poskipunasiveltimen hinta 24,90 €.


Tässä vaiheessa lisäsin myös ripsivärin. Ennen ripsivärin levitystä kannattaa pyyhkäistä liiat maskarat putkilon reunaan, jotta vältät paakut. Aloita ripsivärin levitys niin tyvestä ripseä kuin mahdollista, ja tee harjalla pientä siksak-liikettä samalla kun kuljetat sitä ripsillä. Kerros tai kaksi on yleensä sopiva määrä!

Boho Green Maskara on yksi sarjan myydyimpiä tuotteita. Hinta 16,90 €.



Poskipuna saa aikaan sen, että iho oikein hehkuu.


Kulmakarvat

Usein kulmakarvojen meikkaus koetaan haastavimmaksi osaksi meikkiä, koska kulmat ovat niin hallitseva osa kasvoja. Kulmakarvojen ei tarvitse olla 100 % symmetriset, ja hyvin harvalla kulmat ovat sellaiset luonnostaankaan. Toki kulmista yritetään saada mahdollisimman saman näköiset.

Koen helpommaksi meikata kulmakarvat luomivärillä. Luomiväriä käyttäessä lopputuloksesta tulee luonnollinen ja pehmeä, ja värin levittäminen on helpompaa kuin kulmakynällä. Kulmakynä on hyvä kaveri silloin, kun haluat saada erityisen terävää jälkeä aikaan (esimerkiksi kulmakarvan kapeammassa loppuosassa), mutta toisinaan kulmakynällä lopputuloksesta tulee aavistuksen liian kova.

Tarvitset pienen, viistopäisen siveltimen ja sopivan sävyisen ruskean mattaluomivärin. Oma suosikkisävyni löytyy Bohon Gipsy Earth-paletista, sävy 152 Cedre.



Bohon pieni, viistopäinen ja napakkaharjaksinen sivellin on kulmien teon paras apuväline. Hinta 12,90 €.



Gipsy Earth-luottopalettini ruskea sävy on ollut kovassa käytössä. Alimmainen sävy Cedre sopii sekä silmämeikkiin että kulmakarvoihin. Palettiin kuuluu yhteensä 8 eri sävyä. Hinta 42,90 €.


Tee näin:

Kastele sivellin, pyyhi kevyesti liika vesi talouspaperiin ja ota pieni määrä luomiväriä siveltimeen. Kostealla siveltimellä saat aikaan peittävämmän, terävämmän jäljen. Rajaa kulmien alue. 



Kulmakarvat rajataan kaikkialta muualta paitsi sisäreunasta. Näin kulmat säilyttävät luonnollisuutensa.


Kuivaa sivellin paperilla ja väritä varovasti samalla luomivärillä rajojen sisään jäävä alue. Varo liian tekemästä liian tummaa jälkeä kulmien sisäreunassa, jotta saat luonnollisen lopputuloksen. Esimerkissäni minulla oli helppo lähtötilanne, sillä olin värjännyt kulmakarvat pari päivää aiemmin. Suosittelen lämpimästi siis myös kulmien kestovärjäämistä! Se säästää valtavasti aikaa ja hermoja kulmakarvojen meikkaamisessa. :)

Huulimeikiksi tällä kertaa riitti pelkkä huulirasva. 




Valmista tuli!


Kaikki tässä postauksessa esitellyt tuotteet ja siveltimet kuuluvat myös hoitolani valikoimaan ja niitä voi ostaa suoraan minulta. Poikkea hoitolalla, niin katsotaan millaista päivitystä sinun meikkipussisi tarvitsisi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti