lauantai 13. toukokuuta 2017

Näin teet täydellisen huulimeikin

Raikas huulimeikki kuuluu olennaisena osana keväiseen juhla- ja miksei myös arkimeikkiin. Oletko löytänyt itsellesi täydellisen sävyn, mutta kestävän ja siistin huulimeikin salat ovat vielä hakusessa?





Tästä postauksesta löytyy helpot vinkit täydelliseen huulimeikkiin.

Tarvitset:

- Pohjustustuotteen ja sille applikaattorin/meikkisienen
- Huulipunan
- Huultenrajauskynän
- Siveltimen



Hyvän huulimeikin lähtökohta on kosteutetut huulet. Rasvaa siis huulet hyvissä ajoin hyvin ennen huulimeikin tekoa.  Tästä lähdetään liikkeelle, meikittömät huulet:




1. Huulten pohjustus

Huulia ei ole välttämätöntä pohjustaa, erityisesti jos huulesi ovat erityisen kuivat ja käytät peittävää mattapunaa. Kevyt pohjustaminen kuitenkin parantaa huulimeikin kestoa ja pohjustuksen kanssa huulipunan sävy pääsee parhaiten esiin juuri sellaisena kuin se hylsyssä näyttää (omien huultesi väri ei pääse kuultamaan huulipunan alta). Kokeile, pidätkö pohjustetusta vai pohjustamattomasta lopputuloksesta enemmän!

Käytän pohjustukseen Bohon peitevoidetta ja levitykseen meikkisieniapplikaatoria.



2. Rajauksen tekeminen

Huulet kannattaa rajata aina huulipunaa laittaessa. Se lisää meikin kestoa, tekee ilmeestä skarpimman ja sillä saa korjattua mahdollista epäsymmetrisyyttä huulissa. Rajausvärin on syytä olla totta kai mahdollisimman yhteensopiva huulipunan sävyn kanssa. Kylmän sävyiselle pinkille punalle valitaan kylmän sävyinen rajaus, ja oranssille lämpimän sävyiselle punalle valitaan lämpimän sävyinen rajaus.




Jos täysin samaa väriä ei löydy, henkilökohtaisesti valitsisin mielummin aivan aavistuksen huulipunan sävyä tummemman kuin vaaleamman rajaussävyn, koska huulten reunat saavat näyttääkin hiukan tummemmilta kuin huulten keskiosa. Tummemmat huulten reunat ja vaaleampi keskiosa luo optista harhaa pulleammista huulista. Tässäkään ei silti pidä vetää överiksi, ettei lopputulos ole luonnoton.




Halutessasi voit värittää huulten rajoja laajemminkin tai jopa koko huulet. Myös tämä parantaa punan kestoa, ja lisäksi voit säädellä huulipunan tummuutta rajauksen avulla. Saat tummemman lopputuloksen värittämällä koko huulet asteen verran huulipunaa tummemmalla rajauskynällä. Jos taas rajaat vain huulten reunat, on huulipunan sävy enemmän juuri sitä miltä se hylsyssäkin näyttää.
.



Rajauskynän on oltava terävä, jotta saat sillä skarpin jäljen. Muista siis teroittaa rajauskynäsi aina tarpeen vaatiessa. Jos huulesi ovat todella ohuet, aina voit myös rajata hiukan omien huulten rajojesi ulkopuolelta, mutta ole varovainen! Jos rajaus menee selkeästi yli omien rajojen joka puolelta huulia, on klovni-efekti taattu. Turvalliset kohdat korostaa huulten pulleutta on huulten keskikohdassa, eikä niinkään lähellä suupieliä.


3. Huulipunan levitys

Huulipunan voit levittää haluamallasi tyylillä - huoraan hylsystä, sormin tai siveltimellä - mutta itse suosin sivellintä. Siveltimellä saa annosteltua juuri sopivan määrän väriä huuliin (suoraan hylsystä levittämällä väriä kuluu enemmän), puna menee helpommin juuri oikeaan paikkaan ja sen saa helposti aina suupieliin asti. Bohon viistopäinen sivellin on ohut, teräväkärkinen ja harjakset ovat napakat, mikä helpottaa huulipunan levittämistä aina huulten rajoille saakka.




Ota väriä pieni määrä kerrallaan siveltimeen ja aloita levittäminen huulten rajoilta kohti keskiosaa. Muista raottaa huuliasi, jotta pääset myös suupieliin asti.




Sanotaan että mikään ei ole ikuista, eikä varsinkaan huulipuna. Täydellisestikään levitetty puna ei kestä ikuisuuksia tahraamatta tai kulumatta lainkaan, mutta Bohon mattapunien pysyvyyteen olen ollut äärimmäisen tyytyväinen ja asiakaspalaute on ollut kaiken kaikkiaan erittäin positiivista.




Mattapunat ovat perinteisesti huulia voimakkaasti kuivattavia (täytyyhän pigmenttisyyden ja loistavan pysyvyyden rinnalla olla edes yksi varjopuoli!), mutta Bohon mattapunat eivät karahda huulille lainkaan samalla tavalla kuin muut kokeilemani mattapunat. Levitysvaiheessa puna tuntuu kuivalta, mutta huulten oma lämpö "aktivoi" huulipunan sisältämiä luonnonöljyjä, jotka kosteuttavat huulia päivän mittaan.


Valmista tuli!



Huulimeikissä käyttämäni tuotteet ovat Boho Green Make Up-merkin luonnonkosmetiikkameikkejä. Pohjana käyttämäni peitevoide on mielestäni yksi Bohon monipuolisimmista tuotteista. Samalla tuotteella voidaan peittää ihon virheitä ja sitä voi käyttää myös pohjustustuotteena.




Peitevoiteen koostumus on uskomattoman kermainen ja pehmeä, joten se ei myöskään kuivata. Peitevoide sisältää muun muassa mehiläisvahaa, babassuöljyä ja oliiviöljyä ja se sopii niin pohjustukseen, kuin ihon virheiden ja tummien silmänalusien peittoonkin. 

Kuvassa on käyttämäni sävy 01 - beige diaphane. Boho on tunnettu edullisista hinnoistaan ja tämän loistotuotteen hinta hoitolassani on 14,90 €.




Huultenrajauskynänä käytin Bohon meikkikynää sävyssä 02 - framboise ja huulipunaa sävyssä 108 - Litchi. Huulipuna sisältää paljon luonnonöljyjä, joiden ansiosta huulipuna ei kuivata huulia laisinkaan, toisin kuin mattapunat yleensä. Huulipuna sisältää muun muassa risiiniöljyä, aprikoosiöljyä, greipin eteeristä öljyä (tuomassa tuoksua), kandelliavahaa ja ruusuöljyä. Täydellinen tuote ja oman meikkipussini luottopuna! Tämän ihanuuden hinta on 12,50 €, ja meikkikynän 7,90 €.

Sitten vain meikkaamaan punahuulia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti